Hírek Hírek

Vissza

18+ Ifi-hétvége

Január végén Galyatetőn töltöttünk egy hétvégét a „18 plusszos" ifivel. A vírus miatt már több táborunk is elmaradt, úgyhogy nagy lelkesedéssel vártuk a feltöltődést.

A hétvége témája Jézus Tízparancsolatról, törvényről megfogalmazott kiegészítései voltak a Hegyi Beszéd alapján. Beszélgettünk arról, hogy a „Ne ölj!" parancsolat mennyire megdöbbentően jelen van a mindennapjainkban, és egy-egy célunk véghezviteléhez sok embert áldozunk fel a magunk oltárán akár akaratlanul is.

Körüljártuk a megbocsátás kérdését, meglátva, hogy a hozzánk kegyelmes Isten képe mellé nem fér be a mi embertársaink felé érzett engesztelhetetlen haragunk.

Beszélgettünk a kapcsolatainkban való nyitottságról és határokról, arról a keresztyéni felelősségről, hogy mikor és hogyan tartjuk oda a másik orcánkat is ha megütnek: hol van a választóvonal a naív kihasználhatóság és a szelídség általi formálás, Istenhez vezetés között.

Jó, hogy ilyenkor többen eljönnek olyanok is, akik nem mindig tudnak rendszeresen a hétfői alkalmakon részt venni, és örömmel tölt el, amikor a hétvége gyümölcseként a ritkán látott arcok az ifiken is sűrűbben jelennek meg.

Úgy érzem a hétvége meghozta számunkra a várva várt feltöltődést, és lendületet adott, hogy újult erővel vágjunk bele a feladatainkba, legyünk figyelmesek a körülöttünk élőkre, és lássuk meg a helyzeteket, amikor Isten lehetőséget kínál jóval legyőzni a rosszat. Próbáljunk meg teljesen jelen lenni abban, amiben benne vagyunk, így teret engedni Istennek, hogy formáljon bennünket, és észrevenni a helyzeteket, mikor általunk szeretne formálni másokat.

Matejcsok Dóra


Elérhetőség Elérhetőség

Lelkészi hivatal 

1165 Budapest, Baross Gábor utca 23.

Telefon

+36-1-4036855 / +36-30-867-8968

Istentisztelet közvetítés Istentisztelet közvetítés

Adományozás, perselyadományok Adományozás, perselyadományok

Az adományokat a gyülekezeti bankszámlánkra lehet utalni:

Mátyásföldi Református Egyházközség
11716008-22462648 (OTP),
vagy csekk igényelhető a Lelkészi Hivataltól, amit postázunk.