Online istentisztelet közvetítés Online istentisztelet közvetítés

Gyülekezeti életünk és Istentiszteleteink új rendje

Szeretettel jelezzük a gyülekezet számára, hogy az online közvetítések mellett - a már Budapestet is érintő enyhítések bevezetésével - megkezdjük a templomi istentiszteleteink megtartását. Vasárnaponként a megszokott rendben délelőtt 10 órakor. Az istentiszteleteken való részvételre az aktuálisan érvényes gyülekezési feltételek érvényesek. Az online istentiszteleteinket folyamatosan továbbra is megtartjuk, éppen azért, hogy lehetőséget biztosítsunk a folyamatos és felelős visszatérésre a gyülekezet közösségébe. A templomkertben is módot teremtünk arra, hogy hallgatható legyen az igehirdetés. A templomban, - mint más közösségi terekben is – a maszk használata előírt (ha valaki nem hozna tudunk biztosítani).  A bejáratnál kézfertőtlenítés történik, valamint a templomban való helyfoglalásnál segítőink irányítanak, hogy a megfelelő távolságot is biztosítsuk. A légtechnikai rendszer fertőtlenítésre került, amelyről hivatalos tanúsítványunk is van. A szellőztetést folyamatosan biztosítjuk.

Hírek Hírek

Vissza

Dicsérjétek az Urat! - 2020.03.23

Dicsérjétek az Urat!

Református Énekeskönyv 460. dicséret 5.vsz

„Amint vagyok, nincs semmi gát,

Kegyelmed mit ne törne át;

Hadd bízza lelkem Rád magát:

Fogadj el Jézusom!"

 

Alighanem mindenkit meglep, hogy az Amint vagyok kezdetű ének szerzője, Charlotte Elliott (1789–1871) fiatal angol lányként humoros versikéket írogatott és művészi portrékat készített. Harminckét éves korában azonban súlyos betegsége következtében teljesen megbénult, és ezt nagyon nehezen tudta feldolgozni. Egy évvel később meglátogatta a családot C. Malan svájci evangélizátor, aki a vele való beszélgetés során többek között ezt mondta neki: "Jöjjön úgy, amint van, bűnösként Isten Bárányához, aki elveszi a világ bűnét." Ez a nap fordulópontot jelentett Charlotte életében, és innentől kezdve minden évben megünnepelte lelki születésnapját. Az Amint vagyok kezdetű énekben (1836) visszacseng a megtérésekor megszívlelt mondat, amely személyes hitvallásként, őszinte hangon szólal meg azóta is sokak ajkán. (http://egyhazzene.reformatus.hu/v/414/)

Urunk, Istenünk! Amint vagyunk úgy állunk eléd, félelemekkel, kérdésekkel, de csöndes hálaadással. Egy újabb hét kezdődik számunkra a maga mindennapos kiszámíthatatlanságával. Hisszük, hogy körülöttünk és bennünk minden akadályt a te kegyelmed fog áttörni. Engedd, hogy beléd vetett bizalmunk meg ne törjön. Ámen


Online gyermekistentisztelet Online gyermekistentisztelet

A korábbi hittan anyagok
a képre kattintva letölthetők.

Adományozás, perselyadományok Adományozás, perselyadományok

Az adományokat a gyülekezeti bankszámlánkra lehet utalni:

Mátyásföldi Református Egyházközség
11716008-22462648 (OTP),
vagy csekk igényelhető a Lelkészi Hivataltól, amit postázunk.

Elérhetőség Elérhetőség

Lelkészi hivatal 

1165 Budapest, Baross Gábor utca 23.

Telefon

+36-1-4036855 / +36-30-867-8968

Linkek Linkek