Online istentisztelet közvetítés Online istentisztelet közvetítés

Gyülekezeti életünk és Istentiszteleteink új rendje

Szeretettel jelezzük a gyülekezet számára, hogy az online közvetítések mellett - a már Budapestet is érintő enyhítések bevezetésével - megkezdjük a templomi istentiszteleteink megtartását. Vasárnaponként a megszokott rendben délelőtt 10 órakor. Az istentiszteleteken való részvételre az aktuálisan érvényes gyülekezési feltételek érvényesek. Az online istentiszteleteinket folyamatosan továbbra is megtartjuk, éppen azért, hogy lehetőséget biztosítsunk a folyamatos és felelős visszatérésre a gyülekezet közösségébe. A templomkertben is módot teremtünk arra, hogy hallgatható legyen az igehirdetés. A templomban, - mint más közösségi terekben is – a maszk használata előírt (ha valaki nem hozna tudunk biztosítani).  A bejáratnál kézfertőtlenítés történik, valamint a templomban való helyfoglalásnál segítőink irányítanak, hogy a megfelelő távolságot is biztosítsuk. A légtechnikai rendszer fertőtlenítésre került, amelyről hivatalos tanúsítványunk is van. A szellőztetést folyamatosan biztosítjuk.

Hírek Hírek

Vissza

Dicsérjétek az Urat! - 2020.03.24

Dicsérjétek az Urat! - Németh Balázs
Református Énekeskönyv 427.ének
 
A vezető legfontosabb feladata a valóság meghatározása – fogalmazta meg a XX. század egyik legnagyobb menedzsmentguruja, Peter Drucker, aki egyben vallástanár is volt. Énekünk tökéletes példát ad arra, hogy az életét tudatosan vezető keresztyén miként teszi ezt meg. Ismeri életében a bűn valóságát, miszerint nincs benne semmi jóság (2), erőtlen a jó cselekvésére (3-4), önmagától szembe megy Isten törvényével (5), az örök életet ki nem érdemelheti (6). Mindez arra vezeti, hogy még jobban megismerje élete másik valóságát, Krisztus kegyelmét (8), aki nyugalmat ad (1), megerősít és hitet munkál (9), Lelke által teszi késszé a jóra (10). Az az életünk igazi válsága, hogy sokszor nem látjuk együtt ezt a két valóságot!
 
Urunk, könyörülj gyarló életünkön (2), hogy a tőled elválasztó bűnünket előtted ne takargassuk, hanem megvalljuk és így erősödjünk meg a kegyelem valóságában! Így készíts el minket kereszthalálod és feltámadásod nagy ünnepeire! Ámen

Online gyermekistentisztelet Online gyermekistentisztelet

A korábbi hittan anyagok
a képre kattintva letölthetők.

Adományozás, perselyadományok Adományozás, perselyadományok

Az adományokat a gyülekezeti bankszámlánkra lehet utalni:

Mátyásföldi Református Egyházközség
11716008-22462648 (OTP),
vagy csekk igényelhető a Lelkészi Hivataltól, amit postázunk.

Elérhetőség Elérhetőség

Lelkészi hivatal 

1165 Budapest, Baross Gábor utca 23.

Telefon

+36-1-4036855 / +36-30-867-8968

Linkek Linkek