Hírek Hírek

Vissza

Ünnepi istentiszteletek rendje

Tájékoztatás ünnepi istentiszteletek rendjéről

Az ünnepre való tekintettel korlátozott részvételi számmal, de megnyitjuk templomunkat. Igyekszünk a gyülekezetet úgy elosztani, hogy akinek szándékában lenne istentiszteletre eljönni legyen erre lehetősége. Mindezek mellett szeretnénk kérni, hogy egymás egészségének megóvásának érdekében, aki megteheti online vegyen részt istentiszteleteinken. Istentiszteleteinket rövidítve tartjuk, igyekezve, hogy minél rövidebb időt töltsünk zárt térben. Az istentiszteleten való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. December 24-én, Szenteste, délután 1600-kor csak online istentiszteletet tartunk! Az ünnep két napján és az azt követő vasárnap (december 25-26-27.) regisztrációhoz kötött templomi istentiszteletet karácsony első és másodnapján úrvacsora osztással egybekötve (kérjük, aki a járványhelyzetre való tekintettel nem szeretne úrvacsorát venni a vasárnapi istentiszteletet válassza).

Az istentiszteletekre jelentkezni lehet:

a következő linken: https://forms.gle/aV1LU2iqQvx1cFfS6

vagy a 403-68-55 telefonszámon a Lelkészi Hivatalban hivatali időben

Minden egyes személynek külön-külön kell jeleznie részvételi szándékát (család esetén is)

 1. Az istentiszteletekre 60 regisztrációt tudunk fogadni.
 2. Kérjük szeretettel a testvéreket, hogy az alábbi három istentisztelet közül csak egyet válasszanak, hogy mindenki eljuthasson ünnepi alkalmainkra.
 3. Aki a járványhelyzetre való tekintettel nem szeretne úrvacsorával élni, szeretettel kérjük a vasárnapi istentiszteletet válassza.
 4. Tisztelettel jelezzük a családoknak, hogy gyermekekkel csak az udvari kihangosításon keresztül tudnak részt venni az istentiszteleten

Az istentiszteleten való részvétel feltételei

 1. Kérjük azokat, akik betegség tüneteit tapasztalják magukon, vagy a velük egy háztartásban élők közül beteg valaki, istentiszteleteinket online kövessék.
 2. A kormányzati előírásnak megfelelően az Istentiszteleten résztvevőknek kötelező a maszk használata. A maszkot /száj és orr eltakarásával/ a templomtérben tartózkodás alatt (istentisztelet előtt és után is) végig hordani kell!
 3. Érkezéskor mindenkinek a kezét fertőtleníteni kell a bejáratnál.
 4. Az ülésrend útmutatás alapján történik: megérkezés, kézfertőtlenítés után csak az általuk kijelölt helyre lehet leülni (másfél-két méter)
 5. A templomteret szellőztetjük.
 6. A maszk viselése a közös éneklés alatt is kötelező.
 7. Az énekek szövegét kivetítjük, otthonról hozott énekeskönyv használható.
 8. Az istentisztelet végén sem lehet „tömörülés" a templomtérben. A kivonulásnak is sorrendje van, amit a lelkipásztor az istentisztelet végén hirdet.
 9. Az istentisztelet végén a beszélgetések a kellő távolság  másfél-két méter  megtartása mellett, a templom udvarán történjenek, kerülve a belső tér használatát.
 10. Az üdvözlés, elköszönés alkalmával, de a személyes beszélgetés során is a testi kontaktus formáit mindenkinek mellőznie kell!
 11. Kizárólag a templomot nyitjuk meg.
 12. A Lelkészi Hivatalba maximum 4 fő tartózkodhat kizárólag ügyintézés céljából.
 13. Gyermek-istentiszteletet nem tartunk.
 14. A templomi istentisztelettel párhuzamosan élő online közvetítés is lesz, mely a honlapunkon és a YouTube csatornánkon lesz elérhető.
 15. Az istentiszteleteket rövidítve tartjuk meg (úrvacsora nélkül maximum 30 perc)
 16. Az úrvacsora rendjét a lelkész hirdeti ki.

 


Elérhetőség Elérhetőség

Lelkészi hivatal 

1165 Budapest, Baross Gábor utca 23.

Telefon

+36-1-4036855 / +36-30-867-8968

Istentisztelet közvetítés Istentisztelet közvetítés

 

Adományozás, perselyadományok Adományozás, perselyadományok

Az adományokat a gyülekezeti bankszámlánkra lehet utalni:

Mátyásföldi Református Egyházközség
11716008-22462648 (OTP),
vagy csekk igényelhető a Lelkészi Hivataltól, amit postázunk.