Testvérgyülekezetünk: Heiligenkirchen

Kapcsolatunk több mint 10 éves múltra tekint vissza a németországi testvérgyülekezetünkkel.

Heiligenkirchen egy kis helység Németország északnyugati részén; 2100 egyházi adót fizető tagja van a református gyülekezetnek, de sajnos az istentiszteleteken hetente csak 50-70 fő szokott jelen lenni.  Az istentiszteleteken kívül sokféle alkalmat szerveznek: asszonykör, kismamakör, összejövetel egyedül-állóknak, van kórusuk, rézfúvós zenekaruk. A fiatalok részére kávé- és Internet-délutánokat rendeznek, a gyerekek gyermekistentiszteleten vehetnek részt.

A gyülekezeti tagok rendkívül kedves, szeretetteljes, segítőkész emberek. Nagyon sok segélyakciót szerveznek. A rászorultak nem találnak náluk süket fülekre.

Több gyülekezettel tartanak kapcsolatot: a volt NDK területén, Észak-Ghánában, a ceglédi gyermekotthonnal és a mi gyülekezetünkkel is.

1992-ben ellátogatott hozzánk a fúvószenekaruk.
1994-ben az ifjúságunk kis csoportja ismerhette meg közelebbről Heiligenkirchent, azóta is tartjuk velük a kapcsolatot. A látogatások kölcsönösek."

(Keskeny Úton - 2003 07.)

http://www.kirche-heiligenkirchen.de

Juhász Zsófia Református Szeretetotthon

Rendszeresen látogatjuk az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthont, ahol értelmi fogyatékossággal élő fiatalok és felnőttek laknak.
A mi gyülekezetünk a 3. számú lakócsoporttal van kapcsolatban, melynek tagjai súlyos, halmozottan fogyatékos fiatalok.

Egy-egy látogatás alkalmával gyülekezetünk adományait juttatjuk el hozzájuk, mint például: berendezési tárgyakat, gyógyászati segédeszközöket, élelmiszert...stb.
Ilyenkor lehetőség nyílik arra is, hogy beszélgessünk a fiatalokkal, együtt sétáljunk az intézmény kertjében. Ezek a látogatások sokat jelentenek nekik és nekünk is. Minden alkalommal megtapasztaljuk, hogy milyen sokat kapunk tőlük, ha csak egy kicsit is megpróbálunk nekik adni.

Ha valaki szeretne részt venni ebben a szolgálatban, azt az alábbi módokon teheti: 
-Szívesen vennénk, ha többen is csatlakoznának a személyes látogatások alkalmaihoz: tapasztalatunk, hogy a személyes odafordulás sokszor többet ér bármilyen tárgybeli ajándéknál;
-Természetesen pénzbeli adományokat is várunk, amit az éppen legszükségesebb célra fordítunk: jelenleg ágyneműkre és ágyfiókokra, valamint 3 fiatal (Anikó, István, Tamás) fogászati kezelésére gyűjtünk.
Az adományokat kérjük Bíró Botond lelkipásztorhoz juttassák el (Lelkészi Hivatal: 1165 Budapest, Baross Gábor utca 23.)

A felajánlásokat előre is köszönjük a fiatalok nevében!

"Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten"". Pál II. levele a Korintusiakhoz 9 rész 7. vers

http://www.szeretetotthon-orbottyan.hu