Egyetemes imahét

Minden esztendő januárjának harmadik hetében 1968-óta a keresztyén felekezetek közös imahetet tartanak a világ minden táján. Több évtizede kerületünk gyülekezetei is bekapcsolódnak közös istentiszteletekkel az egész emberiséget érintő ügyekért való imádkozásba. A résztvevő gyülekezetek és azok lelkipásztorai egymás templomaiban szolgálnak és vesznek rész az istentiszteleteken. A kialakult rend szerint a XVI. kerület két körre osztódik, az egyik a Rákosszentmihály-Sashalmi, a másik a Cinkota-Árpádföld-Mátyásföld területrész, az azon működő gyülekezetekkel.

 

Húsvéti ünnepi istentiszteletek

Húsvéti ünnepi istentisztelet-sorozatunk első napján, virágvasárnap a fiatalok konfirmációs fogadalomtételén vehetünk közösen részt a délelőtti úrvacsorás istentiszteleten. Hétfőtől szombatig minden nap 18 órától tartunk istentiszteleteket. Nagycsütörtökön Jézus szenvedéstörténetének felelevenítése énekekkel és az evangélium felolvasásával történik. Nagypénteken egykelyhes úrvacsorai közösségben lehetünk együtt. Húsvét második napján hétfőn a felnőttek konfirmációs bizonyságtételével zárjuk az ünnepünket.

 

Pünkösdi evangelizációs sorozat

Pünkösd ünnepére készülve hétfőtől szombatig 18 órától istentiszteleteket tartunk. A témák segítenek ráhangolódni, felkészülni a Szentlélek kiáradásának ünnepére.

 

Reformáció ünnepi istentiszteletek

A reformációt közös istentiszteletekkel ünnepeljük a kerületünk baptista és evangélikus testvéreinkkel.
Alkalmainkat a cinkota-árpádföld-mátyásföldi evangélikus, a rákosszentmihályi baptista, és az árpádföldi református gyülekezetekkel közösen tartjuk.

 

Adventi készülődés

December első hetében minden nap 18 órától istentiszteleten lehetünk együtt, melyen teológushallgatók szolgálnak.

 

Gyermekek karácsonya

A gyülekezet ezen az estén a gyermekekkel közösen ünnepli Jézus születését. Ez alkalomból a gyermekek, valamint mi felnőttek is előadással készülünk egymásnak. Igazi örömteli és meghitt pillanatokat töltünk el együtt a karácsonyra készülve.