UTASTÁJÉKOZTATÓ

A Cinkota -- Mátyásföldi Református Egyházközség Erdélyi kirándulást szervez 2018. június 26-tól 2018. július 1-ig

Székelyföld színe-java

címmel, a mellékelt program szerint, 6 nap, 5 éjszaka.

Gyülekezés: június 26-án 600- 630 óra között a Mátyásföldi Templom és Lelkészi Hivatal, 1165 Budapest, Baross Gábor utca 23. előtt. Indulás 630 órakor. Érkezés Kalotaszentkirályra, első szállásunkra kb. 1830 órára. Elhelyezés: falusi turizmus keretében, vendégszerető családoknál, több szobás, szobánként kétágyas, összkomfortos házakban.

Ellátás: félpanziós étkezés, kiadós reggelivel és vacsorával a szállásadóknál.

Részvételi díj: 60.000 Ft/fő

Előleg: 30.000 Ft/fő a jelentkezést követő két héten belül fizetendő a lelkészi hivatalban, a fennmaradó összeget május 30-ig kell befizetni.

Az ár tartalmazza: az utazás, a szállás, a reggeli, a vacsora, és az idegenvezetés díját, valamint a szállásadók által felszámított egyéb költségeket. Az esetlegesen megváltandó belépőket a helyszínen kell fizetni. Egy VDL BOVA típusú légkondicionált, minden kényelemmel ellátott autóbusszal fogunk utazni. Az autóbuszon a pihenő időkben kávé, sör, üdítő, ásványvíz, stb. kedvező áron vásárolható.

Hasznos információk:

A belépőjegyeket (kastélyokba, múzeumokba) egyénileg a helyszínen kell mindenkinek megvásárolnia. Ezek ára összesen legfeljebb 25 – 30 Lei. Nyugdíjas és csoportos kedvezmények igénybe vehetőek lesznek. Költőpénznek érdemes forintot vinni, amit a pénzváltó helyeken jól átválthatunk. A hivatalos kereskedelmi és vendéglátó üzletekben csak román leit fogadnak el. Jelenleg 1 új Lei (RON) = kb. 70 Ft. A székelyföldi piacokon vásárolhatunk forintért és Leiért egyaránt. Javasoljuk személyenként hozzávetőlegesen tízezer forint költőpénz átváltását, figyelembe véve egy kis helyi specialitású élelmiszer, ital, ajándék, emléktárgy vásárlását is. Felső határ egyéni megfontolás szerint.

Mivel az étkezés egy részét önellátással kell megoldani, ajánlatos az évszaknak és időjárási körülményeknek megfelelő élelmiszereket csomagolni. Napi friss élelmiszer természetesen minden településen Leiért vásárolható.

Ruházkodásnál érdemes figyelembe venni, hogy a hegyek között reggel és este még nyáron is hűvösebb az idő, és több csapadékra is számíthatunk.

A kiránduláshoz alkalmas kényelmes cipőt, esetleg váltó cipőt és könnyű ruházatot ajánlunk. Kérjük, ne feledkezzenek meg esős idő esetére a megfelelő öltözékről és esernyőről!

Amennyiben a történelmi helyeken, emlékműveknél szeretnének egy kis nemzeti színű szalaggal megemlékezni, ne felejtsék el azt is elcsomagolni!

Erősen javasoljuk Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltását, amelyet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár budapesti kirendeltségén, XIII. kerület Teve u. 1 sz. alatt személyesen lehet díjtalanul igényelni. Szükség esetén a kártyával 36 hónapig térítésmentes ellátást kaphatunk az Európa Unió tagállamainak bármely állami egészségügyi intézményében. Enélkül az esetleges orvosi ellátásért fizetni kell. Aki korábban már kiváltotta, ellenőrizze az érvényességi idejét.

Javasoljuk továbbá poggyász és balesetbiztosítás megkötésének megfontolását is, mert a fent említett Kártya az ilyen jellegű károk megtérítésére nem vonatkozik.

Kérjük, ne feledkezzenek meg a rendszeresen és esetlegesen szedendő gyógyszereik 6 napra megfelelő mennyiségét magukkal hozni, mert hiányuk Erdélyben nem pótolható!

Kérjük, hogy érvényes útlevelüket, vagy érvényes személyazonosító igazolványukat, továbbá a lakcímet igazoló hatósági igazolványukat, ne felejtsék el magukkal hozni. Egyéb okmánnyal nem lehet átlépni a határon!!! Kérjük, hogy igazolványaik lejárati idejét legkésőbb az utazás előtt egy hónappal szíveskedjenek ellenőrizni!

A program kisebb mértékű változtatásának jogát a szervezők fenntartják!

Szeretettel várjuk önöket!

Kellemes utazást kívánnak a szervezők

 

Bíró Ferenc                                                Erdélyi László